Dato
10 september 1880

Henrik Ibsens sønn Sigurd er i Kristiania for å få godkjent sin tyske utdannelse i Norge. Det lykkes ikke. Sigurd, som nå er 21 år gammel, kommer til å ende med å ta sin doktorgrad i Roma til stor bravour.

Henrik og Suzannah er uhyre ambisiøse å Sigurds vegne. Kun det beste er godt nok for den begavete gutten.

Henriks sønn utenfor ekteskap, Hans Jakob Henriksen Birkedalen, som nå er blitt 34 år gammel, har imidlertid ingen kontakt med sin far. Han er gift for andre gang nå. Hans Jakob er smed, og beskrives som en særdeles interessert mann som leser mye, spesielt historie, geografi og reiseskildringer. Han går også for å være en god felespiller og felemaker.

Siden skal det bli fortalt om ham at han også har alkoholproblemer gjennom mange år. Han kommer selv til å få åtte barn, i og utenfor ekteskap, og han vil oppleve at seks av dem dør i hans egen levetid. Selv kommer Hans Jakob å leve til han blir 70. Da kommer han til å ha vært gift tre ganger.

Sted
Tema
Korrekturlest?
Ja
Kilde

Ibsen, B. (1965). De tre: erindringer om Henrik Ibsen, Suzannah Ibsen, Sigurd Ibsen. København, Det Schønbergske forlag.s 56

og

https://www.ancestry.se/family-tree/person/tree/54103503/person/13614249962/facts og http://www.arkivverket.no/nno/Arkivverket/Kristiansand/Nettutstillinger/Kjente-personer/Henrik-Ibsen