Kjønn
Mann

Galleri

 • Hans Jacob Hendrichsen Birkedalen er et spedbarn på noen uker som blir døpt. Moren oppgis å være "Pige Else Sophie Jensdatter Birkedalen". Barnets far er "Ungkarl og Apothekerdreng Hendrik Johan Ibsen fra Skien, men opholdende sig i Grimstad".Det er barnets mormor som gir opplysningene til presten.Også klokkeren førte inn dåpsopplysningene i kirkeboka si.

 • Else Sofie Birkedalen og sønnen hun har med Henrik Ibsen, Hans Jacob, er i folketellingen for dette året oppført under Møglestu (løpenr. 393c) i Vestre Moland. De bor som losjerende i bryggerhuset. Begge er oppført som ugifte.

  Else Sofie blir underholdt ved almisser. Hans Jacob er smed og felemaker. Han er 29 år gammel nå.

  Else Sofie er ti år eldre enn Ibsen, og barnebarn av Kristiani Lofthus. Da hun ble gravid med Ibsen var hun  pike i Reimans apotek i Grimstad, der Ibsen arbeidet i midten av 1840-årene.

 • Hans Jakob Henriksen, Henrik Ibsens sønn, som er smed, gifter seg med Mathilde Andreasdatter.

  Det står i kirkeboken at brudgommens far er "Hendrik Johan Ibsen".

  Paret har den 7. februar fått sønnen Jens, like før bryllupet. Mathilde skal komme til å dø av "mavetæring" i 1881. Hun er da fattiglem og bor på Brentemoen under Lofthus.

  Og Hans Jakob skal komme til å gifte seg to ganger til: i 1882 og 1883.

 • Henrik Ibsens sønn Sigurd er i Kristiania for å få godkjent sin tyske utdannelse i Norge. Det lykkes ikke. Sigurd, som nå er 21 år gammel, kommer til å ende med å ta sin doktorgrad i Roma til stor bravour.

  Henrik og Suzannah er uhyre ambisiøse å Sigurds vegne. Kun det beste er godt nok for den begavete gutten.