Dato
25 mai 1890

Sigmund Freuds pasient Mathilde Schleichner skrives ut fra klinikken der hun har vært innlagt siden oktober. Men hun er ikke helbredet. Freud har brukt suggesjoner under hypnose i behandlingen av henne, men mens hun har vært innlagt, har han gått over til det han kaller den katharsiske metoden, der pasienten snakker seg gjennom sine traumatiske erfaringer i bevisst tilstand i stedet for under hypnose. Han har i alle fall aldri vært særlig god til å hypnotisere.

Han gir Mathilde en blanding av chloral og sulfonal mot søvnløsheten hennes. Det siste er et helt nytt legemiddel som nettopp er kommet på markedet, og som sies å være uten bivirkninger, og ikke vanedannende. Men det skal vise seg å ikke stemme. Om ikke lenge kommer en annen lege til å publisere en artikkel som advarer mot bruk av for store doser av sulfonal over for lang tid. Men da kommer det til å være for sent.

Sted
Tema
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Borch-Jacobsen, M. (2012) Mathilde Schleicher (1862-1890) Psychology today https://www.psychologytoday.com/blog/freuds-patients-serial/201203/mathilde-schleicher-1862-189