Portrettbilde
Bosteder
Kjønn
Mann

Galleri

Kilder

Morthoff, J. B., & Løten, h. (1955). Løtenboka : garder og slekter : 3 (Vol. 3). Løten: Løten historielag.s. 335

https://www.nb.no/items/URN:NBN:no-nb_digibok_2011112808108?page=338

Gjengitt i Krogsrud, Å., Munch, E., & Løten. (2012). Munchs første strek : barne- og ungdomsår på "Engelhaug". Oslo: Orfeus I samarbeid med Løten kommune. s.  70

  • Edvard Munch blir født på gården Englaug østre i Løten. Han er sine foreldres andre barn. Hans far, Christian Munch, arbeider som militærlege og er ofte bortreist på sesjoner på ulike militærforlegninger. Han ble kjent med Edvards mor, Laura Cathrine Bjølstad, gjennom en legekollega i Elverum, doktor Munthe på Alfheim. Han er far til blant annet fjortenåringen Gerhard Munthe og treåringen Margrete Munthe.

    Edvard er svak når han blir født, og han blir "hastedøpt" hjemme; dåpen blir stadfestet i Løten kirke fire måneder senere.

  • Edvard Munch er elleve og et halvt år gammel, og på sommerferie hos Anton og Ingeborg Thingstad på gården Engelaug østre i Løten sammen med broren sin, Andreas, som er ti. I dag skriver han brev hjem til faren i Kristiania. han skriver med litt usikker ortografi, men nydelig håndskrift. I brevet forteller han om de siste dagenes opplevelser.