Andre navn
Ingeborg Vibe
Arbeid
Kjønn
Kvinne
Fødselsdato
10 mars 1886

Galleri

 • Ludvig Ravensberg sitter med sin venn sitter sammen med sin venn Gierløff på St. Hanshaugen konditori og skriver et kameratslig postkort til vennen og slektningen Edvard Munch.

  De erklærer at de savner sin «feltherre» Munch, og kan i en humoristisk tone fortelle at Ingse Vibe, deres gode venninne, for øyeblikket er forlovet, -- men ikke med sin forlovede, men tvert i mot med sin kontorsjef.

 • Ingse Vibe sender sin venn Edvard Munch et postkort fra Sandefjord, hvor hun er sammen med en venninne som heter Hildur Holland, på Sandefjord hotell. Kortet har vært på reise til Åsgårdstrand, Lübeck og Travemünde og før det endelig har funnet Munch i København.

  Edvard er mer eller mindre konstant på reisefot på denne tiden.

  Etter sommeren har han etablert seg i Tyskland. Han forteller sin venn Gustav Schiefler, som katalogiserer hans grafikk, at han har måttet kaste Ingse ut av hytta i Åsgårdstrand. Men hun var så rabiat at hun satte foten i dørsprekken, forteller han.

 • Edvard Munch er blitt 42 år gammel og befinner seg i en mørk periode av livet. Han er tilbake i Åsgårdstrand etter et opphold i Tyskland. Sammen med Amalie Skrams sønn Ludvig Müller og maleren Ludvig Karsten, som har kommet på besøk, fester han i dager og netter.

  Det kommer til et dramatisk oppgjør mellom ham og Ludvig Karsten.Etter dette skal Munch bare komme på snarvistiter til Åsgårdstrand.

 • Det norske Storting stemmer enstemmig for å avslutte unionen med Sverige. Kong Oscar II og den svenske regjeringen truer med militær invasjon for å gjenopprette unionen, og Norge svarer med å mobilisere militære og frivillige styrker.

  Diskusjonene går høyt i kunstnerkretser, der Amalie Skrams sønn Ludvig Müller er med, om man skal la seg verve til det militære for å gjøre en innsats for fedrelandet.

 • Edvard Munch er blit  42 år gammel, og er inne i en mørk periode av livet. Han er tilbake i Åsgårdstrand nå, etter et opphold i Tyskland. Sammen med vennene Ludvig Karsten, som er 29 år gammel og står modell for min malervenn, og Amalie Skrams sønn Ludvig Müller, som er 37 og skuespiller og dramatiker, drikker og fester han i huset i Åsgårdstrand.

  Munch maler Karsten i hvit sommerdress med bredbremmet hatt, ventre hånd i lommen og pipen i den høyre.

 • Edvard Munch sender sin venninne Ingse Vibe en spennende pakke med en overraskelse i. Det er en slags papirsommerfugl med propell, strikkmotor som kan trekkes opp. Han har trukket opp strikkmotoren, og konstruerer en pakke som er formet etter sommerfuglen.

  Planen er at når pakken åpnes, skal sommerfuglen fly ut. Det er mye som tyder på at Munch har behov for å sende en oppmuntring til Ingse etter det pinlige og ubehagelige som har skjedd mellom dem denne sommeren, i episoden på Larkollen da han slo henne foran kretsen av beduggete venner på hotellet på Larkollen.

 • Ingse Vibe, som har vært Ludvig Alvers svigerinne, skriver til Edvard Munch fra Åsgårdstrand. Hun håper at de vil treffes i løpet av sommeren, skriver hun, og hun er skuffet over at han ikke alt er kommet. På postkortet, som viser badehusene, har hun tegnet inn seg selv og ham, og skrevet at «Gud skal vite, jeg savner Dem. Jeg husker en tur på badehuset, jeg!».
  Dette året blir Ingse ansatt som skuespiller ved Nationaltheatret. Innen 7. august må hun i virksomhet igjen, så dersom de skal treffe hverandre, må det skje innen den tid.

 • Ingse Vibe sender Edvard Munch et postkort. Det viser henne selv i et kokett rollebilde som Den glade enke, med flosshatt og flagrende kjole. Hun skriver at hun gjerne vil vise ham hvor pen hun er når hun er snill pike.

  Ingse gifter seg etter hvert med handelsmannen Heiner Müller. Han gjør flere fremstøt for å få kjøpt portrettet som Munch har malt av henne fra 1903. Han tilbyr 50 000 kroner for det.

  Men Munch selger ikke. Han svarer: «Noen venner må jeg også ha på veggen».

 • Ingse Vibe sender Edvard Munch et postkort. Det viser henne selv i et kokett rollebilde som Den glade enke, med flosshatt og flagrende kjole. Hun skriver at hun gjerne vil vise ham hvor pen hun er når hun er snill pike.

  Ingse gifter seg etter hvert med handelsmannen Heiner Müller. Han gjør flere fremstøt for å få kjøpt portrettet Edvard Munch malte av henne i 1903. Han tilbyr 50 000 kroner for det.

  Men Munch selger ikke. Han svarer: «Noen venner må jeg også ha på veggen».  I dag fins hans portrett av Ingse i Munchmuseet.