Galleri

 • Dagny Juel gifter seg med Stanislaw Przybyszewski. Paret skal etter hvert komme til å få to barn, Zenon (f. 1895) og Ivi (f. 1897). Men forholdet er stormfullt, og det er mange skjær i sjøen: Blant annet har Stanislaw allerede to barn med Martha Foerder, som han har levd sammen med, men ikke giftet seg med. Han skal også komme til å få et tredje barn med henne mens han er gift med Dagny, og også ett med med en kvinne ved navn Aniela Pajakowna.

 • Dagny Juel skriver novellen Rediviva i Berlin.

  Novellen kommer ikke til å bli trykt før i 1977, etter at litteraturforskeren Martin Nag finner den blant Edvard Munchs papirer. Nag kommer til å mene at det er sannsynlig at Dagny Juel sender håndkskrevne kopier av novellen til en rekke venner i Berlin denne desemebermåneden, for å orientere dem, eller for å få deres synspunkter på teksten.

 • Dagny Juels polske ektemann Stanislaws mangeårige elskerinne Marta Foerder begår selvmord i Berlin.

  Marta har vokst opp i en stor søskenflokk i en jødisk familie, med fem søstre og tre brødre, i en den prøyssisk-okkuprte delen av vestre Polen. 

  Som ung mann har Stachu (som Stanislaw blir kalt) gitt pianotimer til Marta og hennes eldre søster Roza, som han hadde en pågående flørt med. Etter at henne mann døde, to Martas mor med seg hele familine og flyttet til Berlin.

 • August Strindberg får nyheten om at Stanislaw Przybyszewski er arrestert, mistenkt for mordet på sin elskerinne Marta Foerder. Marta hadde tre barn med Stachu, og ventet det fjerde.

  Strindbergs første reaksjon på hendelsen er lettelse. I brev til sin venn Torsten Hedlund tre dager senere skriver han at han alltid er blitt hjulpet mot sine fiender. Men etter hvert blir hans identifisering med Przyszewski enda sterkere. I sin okkulte dagbok, og siden i romanen Inferno, gir han Stachu navnet Popoffsky.