Fra dato

Til dato

  • Henrik Wergeland har pådratt seg en forkjølelse på det kalde kontoret på Universitetsbiblioteket på Akerhus festning. Han blir beordret til sengs av legen, men blir stadig dårligere. Når det gjelder skrivingen er han imidlertid meget aktiv. Han kontakter også zoologisk museum på Tøyen og forhører seg om han kan få kjøpt en levende bjørn han har sett der.

  • Søren Kierkegaards bror Peter han invitert ham på besøk til Sorø, der han er prest. Søren er ambivalent. På den ene siden har han lyst til å komme; det er varmt i København, en reise kunne ha gjort ham godt, ja, han var faktisk på vei for ikke så lenge siden -- han kom så langt som til Roskilde før han snudde. Og han vil dessuten også gjerne se til sin svigerinne Henriette, som han føler stor medfølelse med - hun er nervesvak og har det vondt. Sin lille nevø Poul, som han ikke kjenner, vil han også gjerne se og bli kjent med. Han er en populær onkel for sine andre nevøer.

  • Henrik Ibsen skriver brev hjem til sin venn Poul Lieungh i Skien: «Kjære Poul, Du maa virkelig undskylde, at jeg først nu besvarer Dit Brev, men her har været saameget at bestille i denne Tid, at det har været mig umuligt før, og af Mangel paa Tid kan jeg heller ikke idag skrive noget langt Brev. - ?Hedevall er vel allerede reist, og han vil vist blive fornøiet, idetmindste er jeg meget vel tilfreds og har aldrig angret at jeg er kommen hid, da Reimann er meget god imod mig, og gjør alt muligt, for at opvække Lyst hos mig til Apotheket, da denne i Begyndelsen ikke var synderlig stor.

  • Johan Christian Gustav Schram, som skal bli Erik Skrams far, opplever at Industriforeningen får konsesjon på byggingen av jernbane mellom København og Roskilde, med senere forlengelse til Korsør og eventuelle sidejernbaner til Nordvest- og Sydsjælland. Han blir selv direktør for Det sjællandske jernbaneselskab. Som direktør svinger han fra stiv byråkratisme til vidtdreven kameratslighet. Men han er godt likt på grunn av sin ubestikkelighet og sin varme patriotisme.