Dato
13 mai 1856

I Bergen har i dag som er tredje pinsedag, guttene i det nystartede Dræggen buekorps landtur til Midtun. De bestemmer at dette heretter skal regnes for buekorpsets stiftelsesdag.

Til sammen elleve gutter drar av sted. De møtes klokken syv, utrustet med våpen og proviant. De marsjerer til Haukeland, hvor frokosten inntas. Ved godt mot forsetterde turen mot Midtun, men etter hvert siger trettheten inn. Til slutt når de bestemmelsestedet, og slår leir på den andre siden av elven, som de bygger to steinbroer over. Så gir de seg til å skyte på blink, men da nesten ingen treffer, oppgir de dette nokså raskt, og vender tilbake til leiren, hvor de inntar middagen, til tross for at klokken ikke er mer enn elleve. Etter måltidet bestemmer de seg for å fange ørret.

Lenge plasker de rundt i elven uten å fange en eneste fisk. Deretter fortsetter bueskytingen, men siden ingen treffer blink denne gangen heller, blir det ikke utdelt noen premier. Klokken tre begir de seg på hjemvei. I håp om rømmekolle legger de veien om midtun, Netun og Hop. På Tverterås blir alle skrepper tømt, og på restaurasjonen nedenfor Natlandsbakken går de inn og tar et glass bayersk øl. Når de har klart Natlandsbakken blir de svært muntre og snakkesalige, men etter hvert siger tausheten og mismotet på igjen. De er svært glade når de når byen igjen klokken syv om kvelden

Personer
Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Bing, K. (1889). Guttekorpsene i Bergen. Bergen, Giertsens forlag.

http://www.nb.no/nbsok/nb/657dd910c84af38e2d293d5f4c984823.nbdigital?lang=no#25