Fra dato

Til dato

 • I Bergen regner det. To plussgrader. Dette er typisk vintervær i denne byen.

 • Berthe Nielsdatter Mjelde, Amalie Müllers mormor, dør i Bergen, 84 år gammel, som fattig kone på Wallemkjelleren, som ligger i Fattighussmauet på hjørnet av Nøstegaten og Skottesalsmauet. Det kommer tilå brenne ned under Nøstebrannen i 1930.
  Wallemkjelleren ble i 1825 aldershjem – “Wallems hvile”. Her er det plass til fire menn og 18 kvinner.

 • Wilhelm Alver, Amalie Müllers eldste bror, er nettopp blitt konstituert sogneprest i Risør og Søndeled. Han er 30 år gammel nå, og gift med Risørs rike skipsrederdatter Regine.

  Paret har en sønn, Jacob, på to år.

  Denne dagen dør Regine i forbindelse med at hun føder en datter.

  Etter dette blir Wilhelm liggende alvorlig syk. Han får også etter hvert alvorlige problemer med sin gudstro, og skal komme til å forlate Risør og legge ut på en reise til Det hellige land.

  Det er Wilhelm Amalie kommer til å flytte sammen med i Kristiania fra 1881.

 • Wilhelm Alver (Amalie Müllers eldste bror)s kone Regine blir begravet i Risør. Også deres nyfødte datter kommer til å dø. Paret har fra før sønnen Jacob.

  Etter detter er Wilhelm, som er sogneprest i byen, svært nedbrutt.

  Jacob vokser opp hos sine besteforeldre på morssiden. Wilhelm legger ut på en reise til Det hellige land. Han strever med sin gudstro. Han kommer aldri til å fortsette som prest, men etter hvert starte en gutteskole i Kristiania. Der kommer han og Jacob til å bosette seg sammen med Wilhelms søster Amalie Müller og hennes to sønner Jakob og Ludvig.

 • Henrik Ibsen skriver til sin far Knud for første gang på 25 år, etter at han har fått brev fra ham. Faren er 83 år gammel nå, og Henrik har ikke sett ham siden han forlot Skien som unggutt.

 • Henrik Ibsen skriver til Gerhard Armauer Hansen, som han har truffet tidligere, og ber om hans støtte til forslaget om at han skal få økonomisk støtte fra Stortinget. Han understreker hvor dyrt det er å være dikter, og hvor nødvendige det er å oppholde seg i utlandet. På grunn av økonomien blir han nødt til å ta med seg familien sin og bosette seg i München, fra Dresden, hvor de nå bor. Den kommende tiden kommer han til å beskjeftige seg med forarbeidene til et drama med historisk innhold. Ingen aner hvor mye arbeid som ligger i slikt, understreker han.