Image
Rudolf Steiner, 1905
Dato
januarYjuli 1888

Rudofl Steiner, som i fjor var svært syk i en lang periode, er nå på bedringens vei. Han er blitt invitert til å arbeide som redaktør ved Goethe- og Schillerarkivet i Weimar. Han takker ja til invitasjonen, og kommer til å være knyttet til arkivet frem til 1896.

Her skriver han introduksjoner og kommentarer til fire bind med Goethes vitenskapelige skrifter, og også en bok om Goethes verdensbilde og naturvitenskap. Alt som har med Goethes tanker og skrifter oppsluker ham.

Det er også i denne perioden han arbeider ved dette arkivet at han kommer til å skrive det han siden kommer til å regne som sitt sitt viktigste filosofiske verk, Die Philosophie der Freiheit (Frihetens filosofi). Men den boken kommer ikke til å utkomme før i 1894.

Steiner blir også redaktør av det tyske ukebladet Deutsche Wochenschrift, og holder forelesninger, blant annet om Goethes estetikk.

Steiner blir ogå venn med Friedrich Eckstein dette året. Eckstein er vegetarianer, symbolist, filosof, musiker og alkymist, og det er han som introduserer Steiner for de nye retningene innenfor esoteriske retninger, teosofien inkludert. Eckstein lærer også Steiner å meditere og studere esoteriske og alkymistiske skrifter.

 

Korrekturlest?
Nei