Dato
12 mai 1888

Amalie er blitt invitert av redaktøren av den nystartede tidsskriftet Ny Jord, Carl Behrens, om å komme med et bidrag. Hun ser for seg at man kan bruke et utdrag fra romanen Lucie, som hun strever med å finne forlegger til, men det ender med at hun får på trykk et utdrag fra en roman som hun strever med: Bobler.

Det er en historie om kristianiastudenten Oluf Krogh, sønn til en velhavende assessor, som hverken tar livet eller sine studier særlig alvorlig, men slår seg gjennom med sin sjarm og sin fars penger i en krets av likesinnete unge menn. Han blir tiltrukket av den pur unge tjenestejenta Thilda, som han er godt på vei til å forføre, men hennes renhet overrasker og ydmyker ham, og han sverger at han fra nå av vil holde seg edru og sann og på den måten gjøre seg verdig til å vinne henne som sin brud.

Historien virker som begynnelsen på en lengre fortelling; flere personer blir introdusert som man ikke får vite særlig mye om.

I et brev til Sophus Schandorph skriver hun at hun håper å få skrevet fortellingen ferdig, men «der er langt frem, og det blir mit allervanskeligste stykke arbejde. Og så skal jo først ’Hellemyrsfolket’ være afsluttet med sine to resterende bind.»

Sted
Korrekturlest?
Ja
Kilde

https://www.nb.no/items/URN:NBN:no-nb_digibok_2008012804063

og

Garton, J. (2011). Amalie: et forfatterliv. [Oslo]: Gyldendal. s. 109

og

Garton, J. (Ed.) (2010). Amalie Skram. Brevveksling med forlæggere. [København]: Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. s. 74