Image
Frida Uhl, 1892
Dato
5 februar 1893

I dag treffer sveitsiske Frida Uhl Augut Strindberg på et fødselsselskap hos noen litterære venner i Berlin. Det er de unge stjernene innenfor kunst og litteratur som samles. Middagen varer lenge og er lysende, men noen av plassene rundt bordet står tomme, siden noen av gjestene først vil ankomme etter at kveldens teaterforestillinger er slutt.

Men ved halv ellevetiden blir det bevegelse rundt bordet; det er teatergjestene. Strindberg kjenner ingen av dem, men en av dem er Frida Uhl, og hun rekker frem hånden og hilser på ham som en bekjent. Han spør vertskapet hvem hun er, og får vite at han jo for ikke så lenge siden han truffet henne i et annet selskap.

Strindberg strekker seg frem for å observere den unge damen som har tatt plass lengst nede ved bordet.

--Ja, hun ser ikke ille ut! sier han.

-- Hun er en skjønnhet av Wiens vakreste type.

--Tja. Før har jeg virkelig svermet for de blonde, men i de siste årene har jeg foretrukket de mørke.

Så snakker man om noe annet en stund. Etter middagen samles man i salongen, og straks sitter August og Frida i en så dyp samtale at en gruppe herrer og damer med skjelmske miner stiller seg i en sirkel rundt dem for å se på dem. Men de to merker ingenting, men bare snakker og snakker inntil vertinnen kommer og forteller at teen er servert.

 

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Söderström, G. (2013). Strindberg : ett liv: Lind & co. s. 364