Dato
1 januar 1900

Dagny Juel forlater sin mann Stach (Stanislaw Przsybyzsewski). Det er som om de oppfører en destruktiv duett sammen; de kan ikke være fra hverandre, men heller ikke sammen.

Dagny flytter inn på et hotell sammen med den unge fransk-polske poeten Wincent Brzozowski. Etter hvert skal hun komme til å sende sønnen Zenon, som nå er fem år gammel, til søsteren Gudrun, som bringer ham til moren på Rolighed på Kongsvinger. Stach sender etter hvert datteren Iwa (i familien kalt Ivi ), som er tre, til sin elskerinne Aniela Pajakowna i Lemberg (nå Lwow). Om et års tid kommer han til å få en datter med Aniela. han kommer til å kalle henne opp etter seg selv: Stanislawa Przsybyzsewska. Som voksne kommer de to halvsøstrene til å ha litt kontakt.

Først reiser Dagny med Wincenty Brzozowski til Lwów, så til Berlin, deretter tilbake til Lwów, til Kraków, så Praha og endelig tilbake til Kraków før hun drar avsted til Paris.

Dagnys søster Gudrun reiser etter hvert til Paris og treffer henne der. Dagny blir med henne hjem til Rolighed, mens Iwa altså er igjen i Polen.

Sent på året blir Dagnys Sing mir das Lied vom Leben und vom Tode publisert i det norske tidsskriftet Samtiden. I desember reiser hun og Zenon til søsteren Ragnhild i Stockholm. 

Dagny drar etter hvert også til Lemberg. Etter dette er hun på vandring fra by til by, med og uten sin elsker Brzozowski.

Korrekturlest?
Nei
Kilde

https://no.wikipedia.org/wiki/Dagny_Juel

og

https://kvinnemuseet.no/dagnys_liv

og Norseng, M. K. and H. Bramness (1992). Dagny Juel : kvinnen og myten. Oslo, Gyldendal.

https://www.nb.no/items/URN:NBN:no-nb_digibok_2009030200075