-
Ragna Nielsen skriver i Samtiden om Amalie Skrams forfatterskap. Hun mener Skram er den største kvinnelige representanten for naturalismen i Norge. Romanen Constance Ring er ikke hennes beste roman, mener hun (hun forteller ikke hvilken hun syns er best), men den er den mest illustrerende for det stadiet i utviklingen som kvinnene og forfatterinnene var kommet til i 1883.
-
Sigmund Freud besvimer rett før møtet i den psykoanalytiske kongress. Dette er hans siste møte med Jung. Jung bærer Freud til en sofa, der han etter hvert kommer til seg selv igjen.
-
Ludvig Müller, Amalie yngste sønn, blir teatersjef på Trondhjems teater. Det skal han komme til å være frem til 1917.
I Salomonsens Konversationsleksikon kan man lese følgende om Ludvig:
-
I dag er det hundre år siden Camilla Collett ble født. Det blir utgitt en jubileumsutgave med hennes skrifter. Den består av tre bind og inneholder alt hun offentliggjorde, men bare rundt halvparten av alt hun skrev.
Gjennom hele ungdomstida skrev Camilla brev og dagbøker som ble gitt ut senere. Iblant gir hun glimt av sin usedvanlige dikterbror Henrik Wergeland.
-
Hulda Gaborg skriver i dagboken sin en sammenlikning mellom Camilla Collett og Amalie Skram, i forbindelse med 100-årsdagen for Colletts fødsel. Hun mener at Camilla ikke var så stor dikter som Amalie. Amalies talent ble mishandlet på alle vis, men ingen makt kunne kue det, skriver Hulda. Det var som et element; Amalie villle ha diktet om hun satt på en sten i ørkenen. Hun ville ikke skrevet godt og sørgelig om sin emsomhet; hun ville følt at hun var midt i en uendelig vrimmel, diktet om de tusen tingene som ikke lot henne i ro. Hun fikk aldri nok av ensomhet.
-
Camille Claudels far dør i Villeneuve. Camille, som nå er 49 år gammel, blir ikke underrettet om dødsfallet. Åtte dager senere blir hun innlagt på Maison de Santé i Ville-Évrard, på broren Pauls oppfordring. Hun føler selv at hennes liv er slutt. I offentligheten gis det uttrykk for indignasjon over at familien har fått henne innlagt på sinnsykeasyl. Broren Paul blir utnevnt som generalkonsul i Hamburg.
-
I Paris, i det nyåpnede Champs-Elysées-teatret, er det denne vårkvelden urpremiere for balletten og orkesterverket Vårofferet av Igor Stravinskij. Komponisten selv, en ukjent russer fra St. Petersburg, står i kulissene. Han har forlatt plassen sin blant publikum i salen og søkt tilflukt hit etter de første taktene av preludiet, for det har umiddelbart har utløst latter og hån blant publikum. Han er opprørt.
Det er som om salen blir hevet av et jordskjelv, skrik, skjellsord, ul og vedvarende piping overdøver musikken, og det forekommer ørefiker og slag blant publikum.
-
Sigmund Freud og Rainer Maria Rilke møtes i Munchen, på Bayerischer Hof hotell, i forbindelse med den fjerde internasjonale psykoanalytiske kongress.