Portrettbilde
Andre navn
Ernst Immanuel Cohen Brandes
Kjønn
Mann
Fødselsdato
1 februar 1844
Fødselssted
Dødsdato
6 august 1892
Dødssted

Galleri

 • Edvard Brandes blir født i København av jødiske foreldre. Hans bror Georg er fire år gammel. Ernst er to. Edvard kommer til å bli en svært viktig og omstridt kulturpersonlighet, en venn av Amalie Skrams andre ektemann Erik Skram, og etter hvert også en viktig venn og rådgiver for Amalie selv.

  Dessuten kommer han i sitt andre ekteskap, og etter mange forviklinger, til å gifte seg med hennes venninne Ingeborg. Ingeborg er københavnerjente, født Gad.

 • I København florerer kjønnssykdommer som gonoré og syfilis som aldri før. Det meldes inn 5-6 000 tilfeller av gonoré og 2000 tilfeller av syfilis årlig.

  Myndighetene har tatt kontroll over sextrafikken gjennom bordeller som er statskontrollert og har regelmessige legetilsyn, for problemet er betydelig; syfilis forårsaker like mange dødsfall som den fryktede lungetuberkulosen, som fremdeles er dødsårsak for litt over en tidel av alle dansker som dør. Men på Vesterbro kan menn og kvinner møtes fritt, også for at mennene skal få kjøpt sextjenester.

 • I København blir hvert femte barn satt til verden av en ugift kvinne.

 • Henrik Pontoppidan, Knud Pontoppidans bror, som nå er vel tredve år gammel, skriver en artikkel i Københavns Børstidende, som utgis av Edvard og Georg Brandes bror Ernst Brandes. Her har han fast spalte. Han skriver om Elvira Madigan og Sixten Sparres dobbeltselvmord. Han benytter anledning til (anonymt) å heve pekefingeren og påpeke det han alltid påpeker, nemlig Darwins lære om at ikke noe sivilisert samfunn har klart å utrydde menns og kvinners trang til å bedrive sex med hverandre. Mennesket er et driftsvesen.

 • Georg og Edvards bror Ernst begår selvmord i Fortunen i København. Han har levd utenfor offentlighetens rampelys, var meget belest, og var forretningsfører for Morgenbladet 1880-84.

  Han har også i 1885 utgitt en bok om store samfunssspørsmål.

  Ernst er nygift, og hans kone er høygravid; hun skal komme til å føde en sønn en uke etter selvmordet.

  Gutten kommer til å vokse opp hos besteforeldrene Brandes, med onkel Georg som verge. Han skal komme til å ta sitt eget liv i 1914. Han ville bli skuespiller.