Image
Regine Olsen
Dato
8 mai 1837

Regine Olsen er en ung jente på femten år i København som har fått lov til å reise med vogn fra Børsgade på Slotsholmen hvor hun bor med familien, ut til Fredriksberg og Bredegade, hvor hun er invitert til et selskap hos sin venninne som hun beundrer, Bolette Rørdam.

Bolette er flere år eldre enn Regine. Moren er enkeprostinne, og en gjestfri kvinne som ofte samler interessante mennesker hjemme hos seg. Bolettes bror Peter Rørdam har invitert en av sine venner fra universitetet, teologistudenten Søren Kierkegaard. Han er sønn av den tidligere hosekremmeren på Nytorv, Michael Kierkegaard.

Søren beveger seg på en litt pussig og rykkete måte, og virker oppspilt. Han er innlysende svært intelligent, men snakker helt uten stopp. Håret ans er lysebrunt og står rett opp på en litt pussig måte, og hele kroppsholdningen hans er litt bøyd til den ene siden. Det ser litt komisk ut.

Men ansiktet har fine trekk, og øynene er svært klare. I grunnen er han vakker. Kroppen er spinkel, nærmest skrøpelig, men utstrålingen sterk, og han er vittig, og full av ironi. Han bor fortsatt hjemme hos sine foreldre på Nytorv, men har begynt å tenke på å finne seg en egen leilighet et annet sted i byen. Det er på tide å flytte hjemmefra.

Sted
Tema
Korrekturlest?
Nei