-
Regine Olsen, som om noen år skal komme til å bli Søren Kierkegaards forlovede, blir født i København som den yngste av en barneflokk på syv - akkurat som hennes kommende forlovede. Hun er datter av en etatsråd og kontorsjef i finansministeriet. Faren er 38 år gammel, moren er 44. Familien bor i Børsgade (nå Gammel Strand), hvor Regine etter hvert skal komme til å lese tidens diktere, spille piano, brodere og male miniatyrmalerier.
-
Frits Schlegel blir student ved Metropolitanskolen i København. Han skal komme til å blil Regine Olsens huslærer, og etter hvert også hennes ektemann.
-
Regine Olsen er en ung jente på femten år i København som har fått lov til å reise med vogn fra Børsgade på Slotsholmen hvor hun bor med familien, ut til Fredriksberg og Bredegade, hvor hun er invitert til et selskap hos sin venninne som hun beundrer, Bolette Rørdam.
-
Frits Schlegel, som skal bli Regine Olsens ektemann, blir juridisk kandidat fra Universitetet i København.
-
Emil Bærentzen er en dansk maler som dette året maler en ung kvinne, Regine Olsen, i København. Hun ser vakker og frisk ut, hun har det mørke håret sirlig dandert med mørke hengekrøller på sidene av ansiktet og en grønn kjole uten ermer.
Men skuldrene er dekket av et mørkt sjal som ser ut til å være i myk fløyel.
Øynene er mørke, hun ser skrått og hemmelighetsfullt ut mot høyre, mot noe som ligger utenfor bildet. Der hvor man ellers ville kunne skimte kløften mellom brystene, er det festet en liten hvit blondekant.
-
Søren Kierkegaard og hans forlovede Regine arrangerer selskap for Sørens nevøer og nieser.
Søren er en god onkel for disse barna, han forstår deres mytologiske verden, og aksepterer den, han forstår at barn ikke er som små voksne. De er av en annen natur tror han de lever i en slags drømmetilstand, og det fine er at hans gjerninger ikke kan arves av dem, selv om de er i slekt, de er ikke hans barn.
-
Søren Kierkegaard skriver i dag dette brevet til sin elskede Regine Olsen:
«Onsdag den 28 .kl. 8 Efterm.: Min Regine!
... Og Vinteren kom, og Blomsterne visnede, men han frelste dog nogle ud af Kulden. Og han sad uden for Vinduet, og han rakte dem længselsfuld op; men Livet i dem var for svagt; og for om muligt at bevare det, knugede han dem fast i sin Haand, og de døde, men en Draabe blev der tilbage, der født med Smerte har en Udødelighed i sig som kun Blomsterduft har og gamle Melodier.
Bring hurtigt Brevet ad den lange Vei
-
Søren Kierkegaard skriver i dag dette brevet til sin elskede Regine Olsen:
«Onsdagen d. 9 Dec.
Min Regine!
Han stopped hendes Øre,
Han stopped hendes Mund;
Saa foer han med den Skjønne
Dybt ned i Havets Bund ...
-
Søren Kierkegaard forærer i dag sin forlovede Regine et lommetørkle. Han har i hemmelighet fått det anbrakt under hodeputen hennes, og han skriver til henne at hun kan bruke det dersom hun en gang skulle våkne av en skummel drøm og merker at hun gråter. Da kan hun tørke tårene sine med det, forklarer han. Og så skal hun tenke på at det er Søren som har sendt henne det. Kanskje vil hun kunne se hans bilde i dette linkledet. Han skriver dessuten et brev til henne i dag. Dette skriver han:
-
Søren Kierkegaard skriver i dag til Regine Olsen: «Min Regine! Tager Du til Ordrup idag? Skulde Dit Svar blive et: Nei!, saa vilde Du maaskee i Mangel af Dit Brev fra igaar, sende mig Dit Nei fra idag. Jeg spørger imidlertid kun derom m: H: t:, om jeg kan træffe Dig hjemme idag. Din S. Kierkegaard»
-
Regine Olsen forlover seg med Frits Schlegel, sin tidligere huslærer. Hun er 21 år gammel, han er 26. De skal komme til å være forovet i fire år før de gifter seg.
-
Regine Olsen gifter seg med sin huslærer Fritz Schlegel i Vor Frelsers Kirke i Christianshavn. Hun er 25, han er 30.Dermed har hun definitvit brutt den pakten som hennes tidligere forlovede Søren Kierkegaard mener de hadde inngått med hverandre.Han skriver i journalen sin, ikke uten bitterhet, at den piken har skaffet ham nok bryderi, og nå er hun ikke død, men lykkelig og vel gift, mens han selv den gangen han brøt pakten mellom dem, ble erklært for den nedrigste av alle skurker.
-
Regine Olsens far dør. Det gjør sterkt inntrykk på Søren Kierkegaard, som alltid har holdt av den myndige og følsomme etatsråden hvis datter han har sveket så brutalt, og som han aldri ordentlig har fått forklart seg for.
-
Søren Kierkegaard tenker intenst på Regine. Han forsøker å skaffe seg nøyaktig oversikt over hvilke datoer og hendelser som er knyttet til bruddet, altså den gangenhan evet forlovelsen. Han skriver dette i notatene sine:
-
Søren Kierkegaard flytter utenfor det gamle voldanlegget i København, og innretter seg i andre etasje i en nyoppført villa ved enden av Sortedamssø, ikke langt fra der hvor Amalie om mange år kommer til å bo.
Huset er omgitt av hyggelige hager og store gartnerier. Fra stuene sine kan han følge med på det som skjer langs stiene ved sjøen.
Når han spaserer er, hender det ofte at han møter sin tidligere forlovede Regine. De snakker aldri sammen, men blikkene de sender hverandre er intense.
-
Søren Kierkegaard skriver sitt testamente og lukker det med et rødt segl. Regine er hans arving, siden han betrakter henne som sin hustru, skriver han. Han har fått laget et vakkert skap i palisandertre, der han har lagt fint innbundne kopier av alle sine skrifter. Skapet ærer minnet fra den gangen han brøt forlovelsen med henne, og hun i sin fortvilelse utbrøt at det eneste hun ønsket, var å få være i hans nærhet - om det så skulle være å sitte stille i et skap. Han er nå 38 år gammel. Skapet han har fått laget, er uten innvendige hyller, slik at det kan romme en liten kvinneskikkelse.
-
Regine Olsen møter Søren Kierkegaard daglig, om formiddagen kl 10 på Lange Linie. Etter hvert blir møtestedet lagt lenger og lenger ut på veien på kalkbrenneriet.
-
Regine Olsen, som nå er blitt gift og heter Regine Schlegel, møter sin tidligere forlovede Søren Kierkegaard tilfeldig på gaten i København. Det er hans 39 fødselsdag i dag.De hilser og smiler til hverandre.Søren går hjem og skriver beveget om møtet i dagboken.
-
Frits Schlegels mor Dorothea Maria dør. Frits er Regine Olsens kommende ektemann.
-
Regine Olsens søster Olivia dør på St. Croix, der hun er blitt sendt for å stelle for sin bror, som er blitt enkemann, og hans to barn. Hun er 41 år gammel. Regine er nå 31, og har vært gift med sin Frits i seks år.
-
Frits Schlegel, Regines ektemann, blir utnevnt til guvernør over Dansk Vestindia for en periode på fem år. Regine og Frits har vært gift i åtte år, ekteskapet er barnløst.
På selve avreisedagen, en lørdag, forlater Regine i all hast leiligheten i Nybrogade og går ut i byen i håp om å treffe Søren. Det gjør hun, og hun sier: "Gud velsigne deg - gid det må gå deg godt!". Søren blir stående med hatten i hånden. Hun skal komme til å være borte i over fem år.
Når Regine kommer tilbake til København, kommer Søren til å være død.
-
Regine Schlegel skriver til sin søster Cornelia om hvordan hun har innredet guverørboligen på St Croix. Noen broderte rørstoler har gjort stor lykke, to hvite tigere pranger på en marmorkonsoll foran et forgylt speil, og hun har fått på plass sitt eget skrivebord i stt eget rom, med bilder med motiver av de menneskene hun elsker mest.
-
På Sankt Thomas og Sankt Jan, de danske vestindiske øyer som Regine Schlegel oppholder seg, har det brutt ut kolera. Epidemien skal vare frem til november og kreve flere hundre menneskeliv.
-
Regine Schlegel er kommet frem til St. Croix. og skriver brev hjem til søsteren Cornelia der hun beskriver den lange reisen og hvordan hun har følt seg dyster til sinns, som om hun var på vei til sin grav og ikke mer kunne se dagens lys.
-
Regine Schlegel arrangerer en stor middag i guvernørhuset på St Croix. Det er midt i regntiden, med voldsomme uvær, særlig om natten. Da blir alt så vått at man må gå med kalosjer innendørs.
-
Regine Schlegel har fått en stor byll midt i pannen som hun må ha grøtomslag på. Det er bare så vidt hun kan se nok til å skrive brev til sin søster Cornelia. Fluene er også uutholdelige, og de kommer gjerne og setter seg i sårene som kommer etter byllene, når plasteret er tatt av.
-
Regine Schlegels mor dør i København, 78 år gammel. Regine er nå 34.
-
Søren Kierkegaards eiendeler blir solgt på auksjon på adressen Østergade 63 i København. Blant eiendelene er noen smykker som familien antar tilhører Regine Schlegel, og de blir sendt avgårde til St Croix hvor hun bor. Men smykkene nevner Regine aldri noe om i sin ellers intime brev til søsteren i Danmark.
-
Regine Schlegel (Olsen) faller av hesten på en av sine rideturer på Sankt Croix. Hun blir temmelig forslått, særlig i ansiktet.
-
Regine Schlegel går urolig rundt på St. Coix og venter på nytt fra sin søster Cornelia med postskipet. Hun har nemlig hatt en vond drøm deer hennes kjære sviger Emil ble syk og døde, og nå bekymrer hun seg for om noe kan ha skjedd ham. Det viser seg da også at svogeren virkelig har vært syk, og Regine blir så opprevet at hun blir syk. Hun tror det er henne vanlige nervøse onde, som ofte plager henne, og hun overtaler Frits til å bli med ut på ridetur, for å atspre seg. Men rideturen blir ikke særlig vellykket, for hun er virkelig i ferd med å bli syk.
-
Søren Kierkegaards nevø Henrik Lund, som har arbeidet med å sortere og registrere onkelens etterlatte papirer, skriver til et brev til sin onel Peter Christian at han fått et legeembete på Sankt Jan, naboøya til St Croix der Regine Schlegel (Olsen) bor med sin mann. Han skal ankomme øya i februar 1857. Han skal komme til å treffe Regine.
-
Regine Schlegel (Olsen) skriver et brev til sin søster om sin tidlige venninne Bolette Rørdam, som Søren Kierkegaard hadde vært forelsket i før han fortapte seg i henne. Bolette har etter Regines syn et hovmodig og verdslig sinn, og hun har heller ikke særlig mye til overs for deres grundtvigianske kristendom.
-
Regine Schlegel er ute på en av sine mange rideturer på St. Croix, og faller av hesten. Hun kommer fra ulykken uten alvorlige skader, men ansiktet er blitt temmelig forslått og hun må inn i et hus for å blod og sand vasket av ansiktet. I de følgende dagene er hun øm alle steder, gul og grønn over hele kroppen og får ikke sove om nettene. Og i lang tid etter ulykken er hun redd for å ri. Når hun rir ut med en tjener alene, kommer hun alltid hjem til fots, for tjeneren sjenerer hun seg ikke for. Men når Frits er med, våger hun ikke annet enn å bli på hesteryggen.
-
Regine Schlegel, Søren Kierkegaards tidligere forlovede, vender tilbake til København fra de vestindiske øyer på grunn av mannen Fritz Schlegels dårlige helbred.
-
Regine Schlegel (født Olsen)s mann Fritz blir oppnevnt som formann for den kommisjonen som skal undersøke og avgi beretning om hva som ahr skjedd under opprøret på de danske vestindiske øyer året før.
-
Sixten Sparre, Elvira Madigans svenske elsker, en greve, skriver det siste notatet i sin notatbok på hotellrommet de har tatt inn på. Om åtte dager kommer han til å drepe sin elskede og seg selv med revolver. Hans siste notat før den grufulle hendelsen er en refleksjon over et Kierkegaard-sitat: «När et menska födas, då jublar man, när en menska dör, då gråter man; det borde vara tvärtom.» Men det begynner å bli slutt på pengene. Så langt har han betalt for opphold og kost med penger, men nå har han begynt å sette alt på regning. Og paret har også måttet selge Elviras smykker.
-
Elvira Madigan, en blond og vakker dansk sirkuspike som i virkeligheten heter Hedvig Jensen, og Sixten Sparre, en svensk greve fra Sundsvall, blir funnet døde på Tåsinge, en øy på Fyn denne ettermiddagen, av en bondekone, fru Clausen og hennes datter. Paret er skutt med revolver for tre dager siden, og ligger i gresset, med Elviras klær spredt utover. Greven har rømt med Elvira etter sirkusets besøk i Sundsvall. Kjærlighetsparet har levd sammen på et lokalt pensjonat før de gjennomførte dobbeltselvmordet.
-
Regine Schlegel, som en gang, den gangen hun het Regine Olsen og var Søren Kierkegaards forlovede, mister sin mann Frits Schlegel. De to har aldri fått barn sammen, men Frits har vært en god ektemann for Regine.
Etter hans død bestemmer hun seg for å selge den store boksamlingen hans på auksjon. Den unge bibliotekaren og forfatteren Julius Clausen får i oppgave å lage en katalog over samlingen. Siden skal han komme til å skrive dette i sine erindringer om denne sommeren da han vanket i Regines hus:
-
Regine Olsen dør i København som 82-åring av influensa. Etter at hun ble enke har hun bodd sammen med sin eldre bror.
Regine Olsen
Andre navn
Regine Schlegel