Dato
desember 1858

Bjørnstjerne Bjørnson overtar redaksjonen av Bergensposten. Det er en venstreavis som i 1898 kommer til å innlemmes i Bergens Tidende. Fram mot stortingsvalget 7.mai 1859 skal han for alvor komme til å kaste seg inn i det politiske livet i byen. Han skriver om små og store saker, alt fra diskusjonen om en ny brønn ved Pleiestiftelsen til diskusjonen om falittene i Bergen og den samfunnsånden som har forårsaket den.

 

I mellomtiden går styret for Det Norske Theater bak ryggen hans og ansetter en ny instruktør før han selv har sagt opp. Han vinner fram politisk og sender ut et opprop om en fornyelse av 17.maifeiringen. Ut over sommeren skriver han fortsatt på Arne. Han setter opp et nytt og vekslende repertoar ved teatret, og inspirerer skuespillerne med sin måte å instruere på.

En av skuespillerne hans er August Müller, som senere skal bli Amalie Alvers første ektemann. Bjørnson er på kort tid blitt den mest omtalte mannen i Bergen. Han skaffer penger ved å arrangere maskerader i teaterbygningen, og opptrer som taler i foreninger og selskaper. Slikt legger man merke til i denne byen.

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

http://www.molde.kommune.no/maanedens-bjoernson-mars.5123199-275623.html

og

Bjørnson, B. and B. Nævdal (1990). God morgen, Rosalinde!: brev til Rosalinde Thomsen. [Oslo], Cappelen. s. 12

og

http://pahoyden.no/2010/03/d%C3%A5-ole-bull-l%C3%B8fta-bj%C3%B8rnson-til-himmels