Dato
24 juli 1888

Vincent van Gogh maler med stor intensitet i huset han leier i Arles. I dag skriver han til sin bror Theo i Paris og legger ved brevet han har fått bra Paul Gauguin, som han er blitt svært glad for.

Han kunne virkelig ønske at Gauguin kunne komme og flytte inn hos ham slik at de kunne arbeide sammen, og fortsette diskusjonene om kunst som nå må foregå pr brev. Slik det er nå, kan det gå dager uten at han snakker med noen.

Ikke minst på grunn av dette har brevet fra Gauguin gitt ham enorm glede. Man blir litt dum av å bo alene på landet for lenge, skriver han. I vinter var han i ferd med å bli kunstnerisk steril, men det ville det jo ikke være noen fare for hvis Pau Gauguin kunne komme; da ville det ikke være noen manko på kunstneriske ideer.

Denne uken er det en sjanse for at han kan ha en modell. Hans venn postmann Rolin stiller noen ganger opp. Han har stort behov for en modell nå.

Han har laget en liten utstilling aa bildene sine der i huset, skriver han. Han har tatt alle studiene sine ut av blindrammene og spikret de opp på veggene mens han venter på at malingen skal tørke.

Når man ser dem slik, mange ved siden av hverandre, har det noe av den samme effekten som når han har arbeidet lenge med dem enkeltvis, har han erfart. Det blir litt det samme som å male samme motiv om og om igjen på samme lerret, eller på forskjellige lerreter. Det blir den samme typen alvor i arbeidet, skriver han.

Men han må tilbake til arbeidet. Han har ikke tid til å skrive mer.

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Museum, V. G. Vincent van Gogh The letters. Retrieved 15.4.18, from Huygens Ing

http://vangoghletters.org/vg/letters/let648/letter.html