Dato
27 mai 1888

Oda Engelhart, som snart skal bli Oda Krohg, har vært i Paris og truffet Hans Jæger. Nå er hun på båten på vei hjem. I dag er de kommet til Kristiansand, de har hatt elendig vær på overfarten, hun sitter med en fôrverkskåpe vrengt med fôret ut på en kasse på dekk av båten, litt beruset etter å ha tatt seg en dram på fastende hjerte. Hun skriver et lidenskapelig brev om hvor mye hun savner Hans Jæger, og hvor mye han betyr for henne.

Fra brevet, som Jæger skal komme til å gjengi i romanen Syk kjærlighet i 1893, går det frem at de to har vært intime mens hun har vært i Paris. Hun skjønner ikke hvordan hun skal klare seg uten ham, skriver han. Og hun syns så synd på ham, han som er så ulykkelig hele tiden. Det gjør henne trist å tenke på hvor ulykkelig han er.

Om ikke lenge kommer også Jæger til å reise etter Oda til Kristiania. Der kommer det til å utvikle seg et kort, hektisk og komplisert kjærlighetsforhold mellom dem. Oda legger imidlertid ikke skjul på at det er ChristianKrohg  hun tenker på som sin fremtidige ektemann.

Personer
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Jæger, H. (1893). Syk kjærlihet : roman. Paris s. 54

http://www.nb.no/nbsok/nb/da622dfa161b52bfee3e2cd4098cc13b.nbdigital?lang=no#30