Dato
13 januar 1889

Knut Hamsun er i København og skriver om August Strindberg, som han er svært opptatt av. Han har ikke truffet ham; han var invitert i et selskap der Strindberg også var invitert, men så gikk han ikke likevel. Han er nemlig litt stolt, på sin måte. Store menn vil han ikke trenge seg inn på, han vil vente til han blir lukket inn hos dem.

Men nå har han sendt Strindberg er artikkel har har skrevet om ham for et amerikansk tidsskrift. Han er nervøs for hva den lett tirrelige svensken vil synes om den, og ser ikke bort fra at han kan komme til å bli utskjelt.

Fra Georg Brandes har Hamsun hørt at Strindberg går i stadig frykt for å bli gal. Han er stadig oppe hos Brandes og klager sin nød, visstnok. Men han er også vanvittig produktiv, Brandes har fortalt at han har 22 teaterstykker klare i skrivebordskuffen sin. Knut har lest Strindbergs Frøken Julie, og det stykket syns han er hundre ganger bedre enn Ibsens Fruen fra havet.

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Hamsun, K., et al. (1994). Knut Hamsuns brev : 1 : 1879-1895. Oslo, Gyldendal. s. 110 http://www.nb.no/nbsok/nb/f4a2d3ce558a18c0aca831ed6cd2e3c1.nbdigital?lang=no#113