Ragna Nielsen og hennes mor Vilhelmine flytter inn i bestyrerleiligheten på toppen av Ragnas skole i Nordahl Brunsgate etter at Ragnas søster Ebba og ungdommene hennes nå flytter ut, og bosetter seg i Rosenborggaten 2, i leiligheten der Peder Chr. Asbjørnsen før har bodd, -- og der Amalie Müller (Skram) også i sin tid bodde noen hus lenger ned i gaten.
Ebba er kjærlig vertinne og moderlig venninne for det som skal komme til å bli stammen i den nyromantiske retningen innenfor norsk litteratur og kunst, intenst inspirert av tidens individualisme og lyriske strømninger. Disse ungdommene følger ikke bohemen, har ikke sans for hverken realisme eller naturalisme i diktningen, og brenner heller ikke for reformer i samfunnet. De er mer opptatt av estetikk, mystikk og erotikk, i en atmosfære av fin de siècle.
Blant dem fins Vilhelm Krag, som forelsker seg i Ragnas niese Maggen (Margrete) Dons, og den energiske lederskikkelsen Jens Thiis, Edvard Munchs venn og talsmann, og snart førende kunsthistoriker. Han kommer snart til å gifte seg med Maggens søster Ragna Dons. Videre fins pressemannen Carl Nærup her, -- han er byens mest beleste og kortvokste litteraturkritiker, -- og dessuten forfatteren Tryggve Andersen, som lider av epilepsi og også er forelsket i Ragna Dons. I Gjengen er også forfatteren Nils Kjær, som ender opp med å være den som gifter seg med Maggen. Sigbjørn Obstfelder er også med. Og Nils Collett Vogt.
Lorenz, A. (2014). Fra de frimodiges leir : Ragna Nielsen, født Ullmann : skolearkitekt og kvinnereformator. Oslo, Aschehoug s. 216