Dato
12 mai 1894

Knut Hamsun sitter på Café de la Regence i Paris og venter på de norske avisene mens han skriver brev til sine venner Bergen. Han sladrer fra det norske miljøet i byen.

Han liker ikke ekteparet Jonas og Thomasine Lie, som sitter rett i nærheten av ham, betror han dem. Han er blant de få skandinavene i Paris som ikke besøker ekteparet Lie.

Han er i dårlig humør på grunn av skrivingen, innrømmer han. Det hjelper ikke det minste å være i Paris. Han har flere bøker i hodet, men det går likevel trått med å få dem ut, han får ikke noe ferdig nå i vår. Så får det bli i september.

Han kan ellers fortelle at Amalie Skrams lege fra tiden i Bergen, Klaus Hansen, er kommet til byen. Det samme er hennes gamle veninne Ella Brunchorst.

Thomasine Lie liker ikke Frits Thaulow, kan han fortelle. Frits på sin side fører stort hus, omgås franske mestere, har hest og vogn og tjener i livré. Men ekteparet Lie syns Skredsvig er en større maler.

Sted
Tema
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Hamsun, K., et al. (1994). Knut Hamsuns brev : 1 : 1879-1895. Oslo, Gyldendal http://www.nb.no/nbsok/nb/131e85b5bbc3800dcb60bc9afd588459?lang=no#399