Dato
1 oktober 1894

Knut Hamsun skriver til sin tyske forlegger Albert Langen og forteller om arbeidet med boken han skriver på, som Langen utålmodig venter på. Det går ganske bra nå, syns han, selv om det tar lang tid å få alt slik han vil ha det.

Han har ikke mange sider igjen, men de må skrives, og så lenge de er uskrevet, er ikke boken ferdig. Langen vil kalle den Edvarda i den tyske utgaven, men Hamsun tror ikke den skal hete det på norsk, for boken har ikke Edvarda som sin hovedperson, mener han.

Det har vært tyngre å skrive denne boken enn noe annet han har skrevet, men han tror Langen vil bli fornøyd med den, han syns selv den er vakker, og original.

Han kommer til å sende sin danske forlegger Philipsen den første sendingen av manus denne uken, slik at trykkingen kan komme i gang, boken skal ut til jul.

Hamsun funderer på om han skal holde noen foredrag her i Kristiansand hvor han sitter og skriver, for å skaffe penger til reisen tilbake til Paris.

Etter at denne boken er ferdig, tror han at han vil skrive et morsomt stykke for teatret. Han har allerede susjettet i hodet, kan han entusiastisk fortelle.

Korrekturlest?
Nei
Kilde

Hamsun, K., et al. (1994). Knut Hamsuns brev : 1 : 1879-1895. Oslo, Gyldendal

http://www.nb.no/nbsok/nb/131e85b5bbc3800dcb60bc9afd588459?lang=no#399