Image
John Oliver Obituary Fargo Forum Nov 18 1898
Dato
8 november 1898

Mons Monsen Alver dør etter tre-fire dagers sykdom. Nevøen Olay/Ole Oliver får ansvaret for å administrere boet inntil skiftet er gjennomført. Dette drøyer imidlertid, og skal ikke komme til å bli avsluttet før i 1904, da den siste eiendommen hans i Fargo blir solgt.

Under bobehandlingen blir det den 20. desember foretatt vitneavhør av Ole Oliver, som under eds ansvar uttaler at "I knew him from childhood. He went to America 30 or 40 years ago and I came 16 years ago and I have known him ever since, and been with him." Og videre at Mons har vært gift to ganger. Dommeren spør om hans første kone er død, og Ole svarer at det vet han ikke. "I understand that he had obtained a divorce in his country." Han forteller videre at Mons hadde fire eller fem barn fra første ekteskap, men så vidt han vet, lever ingen av dem nå. Han vet heller ikke om noen av barna var gifte, eller hadde barn. Den som nå lever er en datter og er gift, han vet at hun har to barn.

Mons' død blir kunngjort 15. november og 28. desember 1898 i The Fargo Forum and Daily Republican". Familien i hjemlandet blir tilskrevet av den amerikanske dommeren Augustus Roberts, som har ansvaret for booppgjøret, og dette kommer som et sjokk på familien da det blir kjent sent på året i 1898.

Amalie skal komme til å skrive til dommer Roberts i begynnelsen av 1899 og fraskirve seg og sine enhver andel av eventuell arv.

Sted
Bilder
Image
Fargo Forum 2. mai 1899
Korrekturlest?
Ja
Kilde

Thrap, D. and N. Knudtzon (2013). Daniel Thraps erindringer om handelsmænd i Bergen på 1800-tallet. Oslo, Novus forl. s. 443

og

Fargo Forum nov. 15th  1898

Takk til Sue Clark for hjelp til å finne Mons Alver/John Oliver i Fargo.