Image
Hulda Garborg
Dato
17 mars 1905

Hulda Garborg får beskjeden om at Amalie er død i København. Hun skriver en lang innførsel i dagboken sin om minnene fra tiden hun og Arne hadde sammen med Amalie i Paris høsten 1895.

Amalie var et så utpreget lite verdslig menneske, og det skaffet hennne masse problemer, skriver hun. Hun la ikke skjul på at hun syntes at det var håpløst at Hulda ikke vill bruke korsett. En dag de var i Louvre sammen, pekte hun på Venus fra Milo og kommenterte at der hadde man den eneste kvinne i verden som var pen uten korsett. Så trakk hun Hulda med seg inn i en butikk og kjøpte korsett til henne, men måtte til slutt leende innrømme at hun var enda styggere med en uten.

Og hun hadde planer om å reise som gratispassasjer til Hellas sammen med en norsk skipper som hun hadde turet sammen med. Men ekteparet Garborg ville ikke være med på turen, og misforståelser førte til at Amalie selv, da hun endelig hadde bestemt seg for å reise uten dem, likevel ikke kom seg avgårde. Det hadde å gjøre med et telegram som aldri kom frem.

Amalies liv var fullt av slike praktiske begredeligheter, skriver Hulda.

Sted
Tema
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Garborg, H., et al. (1962). Dagbok 1903-1914. Oslo, Aschehoug. s.49-50

http://www.nb.no/nbsok/nb/f68c6eacd9b599585be90780c347a502.nbdigital?lang=no#50