-
Marie Krøyer (født Marie Triepcke) blir født i København av foreldre som har innvandret fra Tyskland.
-
Peder Severin Krøyer, som nå er 33 år gammel, blir i København oppsøkt av den sytten år gamle Marie Triepcke, hun vil ha privatundervisning i malerkunsten. Kvinner har ikke adgang til Kunstakademiet, så dette er Maries eneste mulighet til å få undervisning.
Søren tar i mot henne og venninnen Ida Hirschrpung i sitt atelier og viser dem rundt. Om noen år kommer han og Marie til å gifte seg.
-
Søren Krøyer er i Skagen og maler denne vårmåneden. Et av maleriene han arbeider med viser en gammel Skagen-kone som sitter og spinner ved rokken. Hun er kledt i en mørk grå kjole, har et mørkt sjal viklet tett om skuldrene og halsen, og et annet mørkt viklet om hodet, som er intenst foroverbøyd. Det stikker litt grått hår frem fra under tørklet. Hun sitter på en enkel trebenk som er plassert mot veggen i det som ser ut til å være en trang og enkel stue. Bak henne er et vindu.
-
Søren Krøyer feirer sin 37-årsdag i Skagen med stor festivitas. Han gjør ferdig sitt storslåtte maleri «Hip, hip Hurra!». Han gjennomgår også en streng kur mot syfilis for tiden, hvor han får kvikksølv.
-
Søren Krøyer gifter seg med den 22 år gamle Marie Triepcke på sin 38-årsdag i Augsburg i Tyskland. Ekteparet drar på bryllupsreise til fiskerlandsbyen Stebjerg på Jylland, der han sitter på kroen og maler-blant annet sin unge kone.
-
Søren Krøyer bor med sin kone Marie hos legen Axel Munthe i Napoli om våren, blant annet fordi hans kone Marie har fått store nerveproblemer.
-
Peder Severin (Søren) Krøyer har en rekke besvimelsesanfall. Først nå forteller han sin kone Marie at han har syfilis.
-
Søren og Marie Krøyer inviterer sine gode venner Sophus og Ida Schandorph, som også er Erik og Amalies gode venner, til å feire parets sølvbryllup hos dem i Skagen. Under oppholder ser Søren Anna Ancher og Marie spaserende på stranden iført sine hvite selkapskjoler. Det inspirerer ham til å male bildet Sommeraften på Skagens Sønderstrand. Det kommer til å være ferdig til neste år, og blir Sørens gave til sølvbrudeparet.
-
Søren Krøyers mor dør i København, 68 år gammel. Søren deltar i utstillinger i Stockholm, København og Gent. Han sender også bilder til en ny vetrdensutstilling i Chicago. I januar er han og konen Marie tilbake i Skagen.
Om sommeren maler han "Sommeraften på Skagen Sønderstrand" med Anna Ancher og Marie. Mot slutten av året reiser ekteparet tilbake til København.
-
Søren Krøyers datter med Marie, Vibeke blir født. Krøyer mottar 35 000 kroner for maleriet «Børsens Mænd». Til våren skal familien komme til å reise til Skagen, hvor de skal bli til september. Her kommer Søren til å ta fatt på sitt store bilde «Et Møde i Videnskabernes Selskab».
-
Marie Krøyer har et tre måneders rekonvalesentopphold i Taormine på Sicilia. Deretter venter hun på Søren hos dr. Axel Munthe på Capri.
Hun føler at hun har lidd nederlag som mor, kone, kunstner. I perioder har hun rengjøringsmani.
-
Søren Krøyer arbeider intenst med bildet av Videnskaberes Selskab. I juni reiser han og Marie på et to måneders opphold på Capri. Så drar de tilbake til København, hvor han fortsetter på bildet.
-
Marie Krøyer er på kuropphold i Larvik og Gausdal på grunn av sine dårlige nerver. Hennes mann, maleren Søren Krøyer, er samtidig på sanatorium i Taarbæk i Danmark.Det står ikke så bra til med noen av ektefellene for tiden. Søren har syfilis.
-
Søren Krøyer reier med familien til Paris, og videre til Tyrol, der de leier et slott. Men på grunn av Maries revmatiske lidelser skal de komme til å reise videre sydover til Sicilia i januar kommende år.
-
Søren Krøyer er i Norge med famlien og fullmektig Weis. De besøker Bjørnson på Aulestad, og Krøyer maler et portrett av Bjørnstjerne på oppdrag fra forlegger Jacob Hegel i København.
Søren stortrives blant Bjørnsons store familie. Han lager også en pastell med en middagsscene rundet det store spisebordet. Siden skal to av personene på dette bildet bli fjernet: en massør og en selskapsdame.
Marie Krøyer er i dårlig form, og er blitt igjen på et kursted i Larvik.
-
Marie Krøyer tar med datteren Vibeke til Taomina på Sicilia. Søren har forsvunnet inn i en manisk psykose, Hun treffer den svenske komponisten Hugo Alfvén. Han er kjent som en kvinnebedårer, og har allerede i 1892 sett et portrett av Marie malt av Søren, som har er blitt sterkt betatt av.
-
Marie Krøyer tar med datteren Vibeke til Taomina på Sicilia. Søren har forsvunnet inn i en manisk psykose, Hun treffer den svenske komponisten Hugo Alfvén.
Han er kjent som en kvinnebedårer, og har allerede i 1892 sett et portrett av Marie malt av Søren, som har er blitt sterkt betatt av.
-
I København holdes en minnehøytidelighet for Amalie i Studenterhuset. Salen er pyntet med norske farger og full av mennesker og blomster. August Enna har komponert en ouverture, og Viggo Stuckenberg har diktet en sang. Alle synger med.
Poul Levin holder minnetalen, og Betty Nansen leser et dikt skrevet til anledning av L.C. Nielsen. Sudenter med hvite skjerf er marsjkalker. Salen er pyntet under veiledning av kunstneren Rasmus Christiansen. Alle gassbluss langs veggene er tent, men ikke i de store buelampene midt i salen.
-
Marie Krøyer er i Skagen for å hente sine eiendeler mens Søren er på kuropphold i Wiesbaden. Vibeke er med, men ser bare sin mor ved måltidene.
Søren nekter fremeles å gi Marie skillsmisse. Først når han får vite at Marie er gravid med Hugo Alfvén, forstår han at slaget er tapt.
-
Denne høsten begynner Margrete Kjær, som nå er i slutten av førtiårene, i Helsignør og begynner å skrive på sin erindringer om samlivet med ektemannen Nils Kjær. Hun tenker tilbake til et opphold de to hadde i Skagen, i huset til Søren og Marie Krøyer i 1902.