Image
Erik Skram
Dato
1881

Erik Skram begynner som redaksjonssekretær i Morgenbladet. Her skal han komme til å bli frem til 1883.

Dette året flytter han for seg selv. De siste årene har han bodd sammen med moren og sine to søstre Henriette og Emma, som er lærerinner ved Natalie Zahles skole for unge piker. De bor i skolebygningen på Nørrevold 9. I samme oppgang bor Natalie Zahle selv, og en rekke lærere ved skolen.

Erik har lange og slitsomme arbeidsdager.  Siden 1872 har han hatt fast stilling som stenograf i Rigsdagen, og denne fortsetter han med, men både denne og den nye stillingen i Morgenbladet er elendig betalt, og til sammen utgjør de mye mer enn en hel stilling. Han jobber som regel fra tidlig morgen til sen kveld, men aldri har han nok penger til å leve det livet han ønsker.

Om dagen sitter han i Rigsdagen og skriver, og deretter sitter han ofte på aviskontoret til langt på natt og skriver videre. Han skriver nesten ingenting skjønnlitterært for øyeblikket.

I et års tid har han ved siden av redaktørarbeidet skrevet reportasjer og anmeldelser både til Morgenbladet og til Ude og hjemme, (norsk) Dagbladet, Göteborg Handels- och Sjöfartstidning osv. Politisk tilhører han det «europeiske» venstre, og omgangskretsen er deretter: Brandes-brødrene Georg og Edvard, Viggo Hørup, Holger Drachmann. Hjemme i leiligheten i Nansensgade 34 er han nesten. Han har et erotisk forhold til en syerske som heter Camilla, han har kjent henne i tre år nå, men det har aldri vært snakk om at de to skal gifte seg. Han har også to barn, en gutt på åtte som heter Erik og en datter på seks som heter Jutta Lucy, med en kvinne som heter Lucie Caroline Ruhwald, og som også bor i København.

Sted
Korrekturlest?
Ja
Kilde

Dahlerup, P. (1979). Efterskrift til Erik Skram Gertrude Colbjørnsen, Gyldendal

http://adl.dk/adl_pub/pg/cv/ShowPgText.xsql?nnoc=adl_pub&p_udg_id=311&p_sidenr=III

og

Garton, J. (Ed.) (2002). Elskede Amalie. Brevvekslingen mellom Amalie og Erik Skram 1882-1883 (Vol. 1). Oslo: Gyldendal.

http://www.bokselskap.no/boker/elskedeamalie/brev1882