Image
Frits Thaulow ca 1882
Dato
10 april 1882

Frits Thaulow skriver brev fra Kristiania til sin venn, den svenske kunstkritikeren og litteraturhistorikeren Karl Warburg, som han har besøkt i Gøteborg året før. Warburg har invitert ham til Paris for å overvære Salonen, som åpner i mai, med Frits syns ikke han kan reise nedover nå, siden han skal ta med familien til sydligere strøk til høsten allerede. Dessuten er han svært glad i den norske våren, som nå er på full fremmarsj. Løvet spretter, og alt blir så malerisk og fargerikt, det ville være synd å reise fra dette nå.

Hele vinteren har han og Ingeborg og barna bodd i Kragerø. Det har vært et nyttig opphold ham; ingen hvis råd eller kritikk har kunnet forstyrre ham, en karakteristisk natur, og nesten ingen selskapelighet, siden Ingeborg og hans politiske og religiøse synspunkter skremmer folk fra dem. Til vinteren vil han til Kragerø igjen.

Men til sommeren kommer han innom med kutteren sin, B.B., og besøker Warburg og konen i Gøteborg, lover han. Da kommer sannsynligvis også Drachmann til å være med.

Korrekturlest?
Nei
Kilde

Poulsson, V., et al. (2007). Thaulow i Kragerø. Kragerø, Berg-Kragerø museum. s. 11.