Image
Knut Hamsun
Dato
12 april 1894

Knut Hamsun skriver til venner i Bergen fra ville D'Avray, som han mener er et paradis. Han har fisket og skrevet og og hjulpet verten med å tømre opp et bord i et lysthus. Men lampeglasset hans sprakk i natt, og det er langt å reise for å få tak i et nytt, så nå har han ikke mer her å gjøre, for han skriver om nettene.

Han kan fortelle at det ikke er noen roman han strever sånn med, men noe han kaller litt naturhistorie. Han kunne ønske han kunne være i Bergen og høre foredrag om beduinene. Slikt er mye morsommere å høre om enn å lese romaner, mener han.

Han kommenterer også kritikerer Christen Collin serie i artikler i Verdens Gang denne våren om "Dekadente Digtere og Kritikere". Collin er blitt skarpt imøtegått av blant annet Christian Krohg og Arne Garborg. Artiklene skal siden komme til å bli samlet i en bok som Georg Brandes skal erklære at han hverken har tid eller lyst til å lese. Bjørnson, derimot, er svært begeistret over Collin. Han mener at her kommer det som skal avsette Brandes'eriet.

Korrekturlest?
Nei
Kilde

Hamsun, K., et al. (1994). Knut Hamsuns brev : 1 : 1879-1895. Oslo, Gyldendal http://www.nb.no/nbsok/nb/131e85b5bbc3800dcb60bc9afd588459?lang=no#399