Dato
1901

Gunnar Heiberg opplever denne våren at Gustav Vigeland kommer opp til ham og forteller at Bjørnson, som for tiden blir modellert av Vigeland og bor hos sin svigersønn Albert Langen, baktaler Heiberg. Derfor vil Vigeland gjerne få lov til å bli kjent med ham. Det får han - og vennskapet mellom de to skal komme til å vare livet ut.

Denne våren reiser han hjem til Norge fra Paris. Det liker ikke Oda Krohg; hun kommer forgrått til sine venner på en kafé og forteller at han har reist, det er kommet plutselig, og uten at hun ville eller visste det.

Det går en tid, så dukker Christian Krohg opp på kafeen sammen med henne. Christian er nettopp kommet til Paris fra Norge, han flytter inn hos Oda på Heibergs værelse. Heiberg på sin side tilbringer sommeren i Drøbak sammen med sine to søsken Ovidia og Anton, de får låne maleren Dirkis hus. Oda Krohg kommer etter hvert til dem fra Paris, hun bor hos dem en stund, er med i husstellet. Hun steker blant annet sin berømte franske kylling på spidd. Alt ser ut til å være i orden mellom dem.

Heiberg blir i Drøbak utover høsten. Han er nå teateranmelder i Verdens Gang.

Korrekturlest?
Nei
Kilde

Skavlan, E. (1950). Gunnar Heiberg. Oslo, Aschehoug.s. 338

http://www.nb.no/nbsok/nb/0fb379584ccb60d9702dd5962696de58.nbdigital?lang=no#297