Image
Christian Munch, forlovelsesbilde
Dato
31 august – 4 oktober 1860

Chrstian Munch, som nå er 43 år gammel, og som kommer til å bli far til maleren Edvard Munch, er denne sensommeruken korpslege ved Østerdalske nasjonale jegerkorps. Sesjonen i Hedemarken Amt holdes på gården Gaustad i Romedal, siden skal han videre til Smedstad i Ringsaker.

Ikke langt unna, på gården Alfheim i Elverum, holder hans nære bekjente og kollega Christoffer Munthe til. Han er disktriktslege i Søndre Østerdalen, og tok medisinsk embetseksamen samtidig med doktor Munch. Barneflokken på Alfheim er stor; i mai fødte hans kone Christine  deres niende barn, datteren Margrethe. Hun kommer siden til å bli kjent som barnesangforfatter og pedagog.

Av de mange brødrene  i flokken er tolv år gamle Gerhard, som kommer til å bli en kjent maler.

Og blant tjenestefolket på gården fins husjomfruen Laura Bjølstad fra Glemmen utenfor Fredrikstad. Hun er datter av jekteskipper og kjøpmann Andreas Larsen Bjølstad, og tyve år yngre enn doktor Munch.

Om noen uker kommer Laura og Christian til å være forlovet.

 

Korrekturlest?
Nei
Kilde

Krogsrud, Å., Munch, E., & Løten. (2012). Munchs første strek : barne- og ungdomsår på "Engelhaug". Oslo: Orfeus I samarbeid med Løten kommune. s. 14