Dato
31 august 1874

Paul Gauguins sønn med danske Mette, Emil, blir født i Paris. Paul er 26 år gammel, Mette er 24. Paul er meget stolt over den store og friske gutten.

Han begynner å tegne Mette og Emil i kull, og lager også et portrett i oljemaleri av Emil. Han har fått en kollega i bankierfirmaet, Emil Schuffenecker, som er svært opptatt av maleri, og i et brev til ham beskriver Paul Emil som hvit som en svane, sterk som en Herkules.

Det oppstår en imidlertid del forviklinger når gutten skal registreres; Paul sier til tjenestemannen som mottar registreringen at guttens navn skal skrives uten e til slutt, altså «Emil sans e». Resulatet blir at gutten blir registrert som Emil Sanze, og det blir en del styr med å få rettet opp feilen.

Paul har  etter hvert begynt å bruke mer tid på å tegne og male. Schuffenecker skal komme til å bli en viktig venn for ham, og en hjelper i hans utvikling som kunstner.

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Gauguin, P. (1956). Mette og Paul Gauguin. Copenhagen, Gyldendal. s.25 og Goldwater, R. (1979). Paul Gauguin. Oslo, Gyldendal. s. 45-48 og

http://person.ancestry.com/tree/47406683/person/6953662546/facts