Image
Kitty Kielland: Arne Garborg, 1887
Dato
1879

I Paris er nesten hvert kvartal på høyre bredd av Seinen rundt Boulevard Clichy og Rochechouart gjort om til kunstnerkvarterer med atelierer nå. Om morgenen mellom klokken syv og åtte kommer alle kunststudentene med sine malerbokser og pensler på vei til kunstklassene sine. Det skapes kunst overalt. Og aldri før har idealisme vært mindre sentimental enn den er nå.

To av kunstnerne som har trukket til Paris er Kitty Kielland og Harriet Backer. Kitty er kommet flyttende etter Harriet nå i år. De to kunstnerne deler leilighet, det er praktisk for begge parter. Her skal Kitty komme til å bli boende frem til 1889. Oppholdet skal komme til å bli av stor betydning for hennes kunstneriske og menneskelige utvikling.

Hun blir nær venn av Jonas og Thomasine Lie, forfatterparet som holder hjemmet sitt åpent for alle kandinaviske kulturpersonligheter som besøker eller bo ri byen. Og i Paris blir hun også kjent med Arne Garborg, som hun innleder et kjært vennskap med, og kanskje har romantiske forhåpninger i forhold til.

Kitty er elev ved Académie Julian, siden skal hun også studere ved Académie Colarossi.

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Ayral-Clause, O. (2002). Camille Claudel A Life. New York, Harry N. Abrams.

og

ttp://snl.no/.nbl_biografi/Kitty_L_Kielland/utdypning

og

https://no.wikipedia.org/wiki/Kitty_Kielland