Portrettbilde
Andre navn
Aline Chazal
Kjønn
Kvinne

Galleri

 • Aline Chazal, som skal komme til å bli Paul Gauguins mor, er tolv år gammel og har havnet i en splittende strid mellom foreldrene. Faren får tak i henne og bringer henne hjem til seg selv. Når moren Flora etter hvert få oppsporet henne, merker hun at datteren har forandret seg totalt. Nå er hun fiendtlig innstilt overfor moren. Flora mistenker at datteren er blitt seksuelt misbrukt, og anlegger sak mot faren for å få ham dømt.

  Aliens far blir arrestert og satt i fengsel. Her blir han i tre måneder før saken kommer opp for retten. Dommen går stort sett i hans favør.

 • Aline Chazal, som skal komme til å bli Paul Gauguins mor, men som foreløpig bare er en femten år gammel jente i Paris, opplever stor dramatikk mellom foreldrene: Faren er blitt grepet av en forestilling om at han må renvaske seg for alle forsmedelser som hans ekskone Flora, Alines mor, har påført ham.

 • Paul Gauguin blir født i en leilighet i 56, rue Notre-Dame-de-Lorette i Paris på denne revolusjonsdagen.

  Faren kommer fra en småborerlig kjøpmannsfamilie i Orléans, med utpreget republikanske livsanskuelser, er journalist og svært aktiv i politikken. Moren Aline nedstammer fra en spansk familie som har slått seg ned i Peru. Fra før har paret datteren Marie på halvannet år.

 • Paul Gauguin er halvannet år gammel og befinner seg om bord på et skip på vei fra Frankrike til Peru, hvor moren har en innflytelsesrik familie. Familien er blitt nødt å rømme fra Frankrike av poltiske årsaker.

  Hans far Clovis er en stakkåndet og utålmodig mann, han blir lett skuffet og deprimert, han er svært opptatt av de poltiske begivenhetene som pågår i Paris. På båtreisen har han utålmodig gått frem og tilbake over dekket, treogtyve skritt frem, treogtyve skritt tilbake. I dag dør han av et hjerteinfarkt. Han blir begravet i Port-Famine i Magallan-stredet.

 • Paul Gauguin er en tre år gammel fransk gutt som sammen med familien, foreldre og en søster, går ombord på et skip som skal føre dem til Peru, etter at Napoleon III har gjennomført staskupp i Frankrike. Målet er å oppsøke moren Alines rike og innflytelsesrike slektninger på morssiden.

  På overfarten dør Pauls far Clovis, og Aline og barna blir boende hos den rike Don Pio i Lima i flere år.

 • Paul Gauguin deltar på impresjonistenes femte gruppeutstilling i Rue des Pyrmaides i Paris. Han er født her i byen, og har vært gift med Amalies danske venninne Mette i syv år nå. Paret bor her i Paris, det er nå tre år siden han har hatt sitt eget atelier i leiligheten i tredje etasje her i Rue Carcel nummer 8.

  Han jobber som aksjemegler, men er også del av det radikale kunstnermiljøet i byen, Camille Pisarro er blant hans venner.

 • Paul Gauguin deltar på impresjonistenes femte gruppeutstilling i Rue des Pyramides i Paris med bildet Nakenstudie (Suzanne syr). Han er født her i byen, og har vært gift med Amalies danske venninne Mette i syv år nå. Paret bor her i Paris, det er nå tre år siden han har hatt sitt eget atelier i leiligheten i tredje etasje her i Rue Carcel nummer 8. Han jobber som aksjemegler, men er også del av det radikale kunstnermiljøet i byen, den innflytelsesrike Camille Pisarro er blant hans venner.

 • Paul Gauguin er på besøk i København for hilse på sin familie. Det skal vise seg å bli siste gang de ser hverandre. Han og konen Mette har fem barn sammen.

 • Paul Gauguin er ensom, syk og fortvilet. Han vahiné (elskerinne) heter Pahura. Hun er svært ung, og ikke særlig trofast. Paul ønsker å leve med sin brunst i fri utfoldelse, og med kvinner som ikke føler skam over det seksuelle. Men alt er mer komlpisert enn han kunne ønske, og den kvinnelige seksualiteten ser ut til å være knyttet til noe som har å gjøre med død og forfedrenes ånder på måter han ikke forstår.

  Han gjør notater om dette i skisseboken sin, som siden skal komme ut under tittelen Noa Noa, og dedikeres til hans datter Aline, som er oppkalt etter hans mor.

 • Mette Gauguin møter Erik Skram på gaten i København. Hun er fullstendig nedbrutt etter datteren Alines død i januar. Nå er sønnen innlagt på sykehus og har gjennomgått tre operasjoner etter å ha fått en syl inn i magen. Hun tror hun formodentlig snart blir gal av alle disse påkjenningene, sier hun. Erik skriver til møtet til sin kone Amalie Skram, som er godt kjent med Mette og hennes familie. Særlig Mettes søster Ingeborg, som er en nær venninne.

 • Paul Gauguin har havnet på sykehus igjen på Tahiti. Han får i et brev fra sin kone Mette vite at datteren Aline er død. Nyheten går svært hardt inn på ham. Heller ikke i august dette året får han noen hilsen fra barna på sin fødselsdag, og dete tar han tar han ille opp, skriver han til Mette. Han avbryter nå brevvekslingen med henne.