Portrettbilde
Kjønn
Mann
Fødselsdato
16 oktober 1870
Fødselssted
Dødsdato
23 mars 1937
Dødssted

Galleri

 • Gunnar og Didi Heiberg er denne høsten mye sammen med Oda og Christian Krohg, og andre kunstnervenner i Kristiania. Christian gjør kur til Didi, mens Gunnar og Oda får stadig bedre kontakt. Didi har et stort alkohoproblem, og er dessuten svært sjalu, og Gunnar er stadig i København og treffer sine vennner der, Edvard Brandes med kone Ingeborg, Peter Nansen, Gustav Esmann, Helge Rode og andre av Erik og Amalies bekjentskapskrets. De trøster ham som best de kan.

 • Edvard Munch er tilbake i Kristiania. Her møter han den danske poeten Helge Rode, som er vokst opp i Norge. Han er sønn av Margrethe Vullum og den danske forfatteren Gotfred Benjamin Rode. Margrethe er nå gift med journalisten Erik Vullum.

  Helge er poet og dramatiker, og bror av Ove Rode. Begge disse brødrene er venner av Amalie Skrams sønner Ludvig Müller og Jakob Worm-Müller.

 • Edvard Munch er i København i to uker på gjennomreise til Sør-Frankrike. Han maler et bilde av sin venn Helge Roede. Roede viser ham Gauguins nye bilder.

  Munch har allerede sett bilder av Gauguin på Høstutstillingen i Kristiania i 1884.

  Frits Thaulow har vært gift med Gauguins svigerinne Ingeborg (som også er Amalies venninne.)

 • Gunnar Heibergs stykke Kunstnere har premiere på Det Kongelige Theater i København. Stykket handler om at kjærligheten og kunsten ikke kan forenes, for begge forlanger det bestem begge forlanger alt. Og hovedpersonen i stykket, en forfatter, velger kunsten. Stykket er en total fiasko. Publikum forstår overhodet ingenting. Gunnar Heibergs venn Helge Rode står ensom blant publikum og slår hendene sammen og forsøker å få til applaus. Deet er nytteløst.Anmeldelsene er nådeløse.

 • Edvard Munch tilbringer tid sammen med Sigbjørn Obstfelder og Helge Roede.

  Han deler dessuten ateiler og leilighet med malervennen Alfred Hauge i Universitetsgaten 22 i Kristiania. De to skal også komme til å vanke i de samme kunstnerkretsene i Paris kommende år.

 • Helge Rode, som er venn av Amalie Skrams sønner Jakob og Ludvig, sender et eksemplar av sitt drama Dansen gaar til Edvard Munch. Munch skriver tilbake og takker og sier at han har lest den med stor interesse. Dramaets hovedpeson er en følsom og miskjent kunstner som minner mye om Munch selv.

  Kunstneren i stykket føler seg syk av verdenen. Han tror ikke han vil vende tilbake til den. Og han velger døden i en dramatisk sluttscene.

 • Edvard Munch tilbringer vinteren og våren i Berlin og Paris.Tulla Larsen har reist i forveien til Berlin, og derfra sender hun ham kjærlige brev som han svarer på så vakkert han kan.

  Han tenker på det vakre ansiktet hennes, og det skjønne håret, skriver han. Men han vil ikke at hun skal tro på en for sterk kjærlighet.

  Munch returnerer til Norge i juni, og kjøper hus i Åsgårdstrand. Etter noen dager i Berlin og Dresden reiser de to sammen til Paris.