Image
Ingeborg Thaulow, født Gad
Dato
28 august 1887

Edvard Brandes gifter seg med Amalie Skrams venninne Ingeborg Gad i et borgerlig bryllup i København. Ingeborg er skilt fra Frits Thaulow nå. Frits på sin side er lykkelig gift med sin Alexandra, Oda Engelhart (Lasson) sin søster.

Edvard og Ingeborg flytter inn i Nørre Farimagsgade i København, ikke langt fra der hvor Amalie og Erik Skram bor, med sine fire jenter på 11, 10, ni og åtte år.

Georg Brandes sender en halvhjertet og dyster lykkeønskning til bryllupet, med henvisning til de advarslene som Edvard sendte ham i 1876, da han selv giftet seg.

Edvard kommer nå også i nærkontakt med Ingeborgs søster Mette, som er gift med Paul Gauguin, som hun har fem barn med. Edvard hjelper Mette økonomisk ved å kjøpe Paul Gauguins billedsamling av moderne kunst. Samlingen inneholder bilder av Cezanne, Degas, Forain, Guillaumin, Manet, Pisarro, Sisley og noen engelske bilder -- samt noen av Paul Gauguin selv, til sammen er den på 22 malerier. Verdien oppgis til ca 10 000 francs.

Edvard hjelper også Mette gjennom å gi henne jobb som oversetter fra fransk av en føljetong av Tolstojs krig og fred, som er utkommet på russisk på sekstitallet, men nylig oversatt til fransk. Fingerferdige lesere kan klippe ut dagens kapittel i avisen hver dag og lime den sammen til en bok. Men han setter sitt eget navn som oversetter på boken som blir et resultat av dette store oversetterarbeidet, og som han utgir hos Philipsen.

Paul Gauguin liker slett ikke Edvard Brandes, og særlig ikke at han har fått hånd om kunstsamingen hans. I et brev beskriver han Edvard som et ekkelt dyr. Han  kommer til å be om å få kjøpe samlingen tilbake. Men det kommer ikke Edvard til å gå med på.

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

http://person.ancestry.com/tree/55996682/person/34004269035/facts

og

http://www.nb.no/nbsok/nb/aae9dc573c97f39ce541e6bfd7fc6c6b.nbdigital?lang=no#1

og

Hvidt, K. (2005). Edvard Brandes. Portæt af en radikal blæksprutte. København, Gyldendal.